Blog

PLATI CENU I SLUŠAJ ILI PLATI CENU DVA PUTA!

Ključ bezbednosti organizacije nije samo u konsultacijama sa stručnjacima, već u odlučnosti da se njihovi saveti implementiraju u praksi! 

Svaki menadžer želi biti ,,vizionar”, lider koji donosi pametne odluke za svoju organizaciju. Često se dešava da, uprkos angažovanju stručnjaka za korporativnu bezbednost, menadžeri, vođeni željom za samostalnim vođenjem, ne prate njihove preporuke, te se kasnije suočavaju s dvostrukim troškovima.

Šta se dešava kada menadžeri čuju, ali ne primenjuju preporuke stručnjaka za korporativnu bezbednost? Uprkos stručnim savetima, menadžeri ipak donose odluke na osnovu pretpostavki i intuitivnog osećaja. Kao rezultat toga, organizacije se često suočavaju sa bezbednosnim izazovima koji su mogli biti izbegnuti.

RAZGOVOR SA STRUČNJACIMA: INSPIRIŠI SE ZA KARIJERU U SEKTORU BEZBEDNOSTI!

Oblast bezbednosti omogućava mladima da rade u različitim okruženjima, od javnog do privatnog sektora, pružajući im veliki izbor mogućnosti za razvoj karijere!

U svetu sveprisutnih izazova vezanih za bezbednost, postavlja se pitanje kako se mladi i ambiciozni ljudi mogu pripremiti za uspešne karijere u ovoj oblasti.

Oblast bezbednosti zahteva stručnjake sposobne da analiziraju rizike, razvijaju procedure i primenjuju preventivne mere u realnom vremenu. Da bismo dobili uvid u ovu oblast od opšteg društvenog značaja, razgovarali smo sa stručnjacima, Dr Milicom Mladenović i mast. Majom Mijatović, koje su ostvarile zavidne karijere u sektoru bezbednosti.

NE DOZVOLITE DA VAS REZIDUALNI RIZIK PREVARI: ZADRŽITE KONTROLU!

Razumevanje rezidualnog rizika je polazna tačka za bolje poslovne odluke!

U svetu korporativne bezbednosti i upravljanja rizikom, bezbednost i sigurnost poslovanja su od suštinskog značaja. U sklopu šire strategije upravljanja rizikom, definisanje i razumevanje pojma ,,rezidualnog rizika”  igra ključnu ulogu u odlučivanju o nivou rizika sa kojim organizacija može da živi. Šta je koncept rezidualnog rizika, zašto je važan, i kako ga pravilno definisati…

Šta je Rezidualni Rizik?

Rezidualni rizik predstavlja preostali nivo rizika nakon što su primenjene sve mere predviđene tretmanom rizika.

BEZBEDNOST KAO PRIORITET: KLJUČNI MOMENTI IX MEĐUNARODNOG FORUMA ,,BEZBEDNOST ZA BUDUĆNOST 2023“

Učimo iz nauke i prakse!

IX Međunarodni forum ,,Bezbednost za budućnost 2023” uspešno je održan 29. i 30. septembra u Hotelu M u Beogradu, okupivši učesnike iz osam zemalja (Srbija, Turska, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska i Italija).

Forum je posetilo preko 250 učesnika, uključujući predstavnike važnih institucija kao što su Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Centar za razminiranje, Privredna komora Srbije kao i predstavnike velikih kompanija kao što su NIS, Delta Holding, Nelt Group, i mnoge druge relevantne organizacije iz Srbije i regiona.

ŠTA SAVREMENI MENADŽERI BEZBEDNOSTI TREBA DA ZNAJU?

Zajedno otkrivamo kako teorijske koncepte pretvoriti u praktične alate za uspešno upravljanje bezbednosnim izazovima!

Kako se nositi sa bezbednosnim izazovima u savremenom poslovnom okruženju? Kako se suočiti sa sve većim očekivanjima od strane interesnih strana u vezi sa bezbednošću? Da li znate koje su ključne kompetencije menadžera bezbednosti u savremenom poslovnom okruženju? Da li ste spremni da zajedno sa ekspertima istražimo odgovore na ova ključna pitanja o bezbednosti?

EKSPERTI GOVORE: OKRUGLI STO ,,ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI“

Učimo iz prošlosti kako bismo zaštitili budućnost!

Dok se svet sve više digitalizuje, podaci o ličnosti postaju resurs od suštinskog značaja. Nikada nije bilo važnije razumeti kako zaštititi podatke o ličnosti, kako se nositi s novim tehnologijama i zakonima i kako uskladiti sigurnost podataka sa praktičnim potrebama organizacija. IX Međunarodni Forum ,,Bezbednost za Budućnost 2023" stvara priliku da dublje analiziramo ovu važnu temu na Okruglom stolu ,,Zaštita podataka o ličnosti".

KAKO IX MEĐUNARODNI FORUM ,,BEZBEDNOST ZA BUDUĆNOST 2023“ STVARA MOST IZMEĐU NAUKE I PRAKSE?

Naučimo, primenimo, unapredimo!

IX Medjunarodni forum ,,Bezbednost za budućnost 2023", koji će se održati 29. i 30. septembra u Hotelu M u Beogradu, predstavlja platformu za razmenu znanja i iskustava u oblasti bezbednosti i kriznog menadžmenta. Organizatori ovog značajnog događaja su Regionalna asocijacija za bezbednost i krizni menadžment - RABEK i S4 GloSec Globalna bezbednost.

DA LI SMO DOVOLJNO SPREMNI ZA KATASTROFE?

Razumevanje rizika, stvaranje sigurnosti: Pridružite se diskusiji!

Procena rizika od katastrofa je oblast koja zahteva kontinuirano unapređenje radi efikasnog odgovora na katastrofe u cilju zaštite građana, životne sredine, materijalnih i kulturnih dobara. Zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama igra ključnu ulogu u uspostavljanju efikasnih mehanizama za prevenciju, reagovanje i oporavak od katastrofa.

ZAŠTO JE SISTEM KRIZNOG MENADŽMENTA ESENCIJALAN ZA POSLOVNI USPEH?

Prevencija, reakcija, oporavak: Ključni stubovi sistema kriznog menadžmenta!

U današnjem dinamičnom i nepredvidivom poslovnom okruženju, organizacije se sve češće suočavaju sa raznim kriznim situacijama koje mogu ugroziti njihovu reputaciju, stabilnost i čak opstanak. Upravo iz tog razloga, uspostavljanje sistema kriznog menadžmenta postaje od vitalnog značaja za organizacije svih veličina i delatnosti.

Neophodnost integracije poslova iz oblasti bezbednosti

Integracija poslova iz oblasti bezbednosti je put ka efikasnoj prevenciji i reagovanju u slučaju narušavanja bezbednosti!

Savremeno poslovanje se odvija u dinamičnom okruženju sa velikim brojem opasnosti, inertnog i eksternog karaktera. Spektar opasnosti je takav da zahteva delovanje različitih stručnjaka, kako bi se upravljalo tim opasnotima. Napoznatiji savremeni alat za otkrivanje i definisanje opasnoti jeste Procena rizika.

Kako veštačka inteligencija može da unapredi korporativnu bezbednost

Uz veštačku inteligenciju, korporacije mogu biti proaktivne umesto reaktivne u odgovoru na bezbednosne pretnje i rizike!

Korporativna bezbednost je od suštinske važnosti za svaku organizaciju, bez obzira na veličinu ili delatnost. Upravljanje rizicima u organizacijama postaje sve složenije, a bezbednost ljudi, imovine i podataka predstavlja kritičnu tačku u savremenom poslovanju.

Značaj edukacija u oblasti bezbednosti

Edukacija je najefikasniji alat za podizanje bezbednosne kulture!

Bezbednost predstavlja širok pojam i obuhvata različite oblasti, od fizičke bezbednosti do cyber bezbednosti. Svaka od njih je ključna za našu svakodnevnu sigurnost.

Iz tog razloga je edukacija u oblasti bezbednosti izuzetno važna za pojedinca, organizacije, državu i društvo u celini. 

BEZBEDNOST JE IMPERATIV SAVREMENOG DOBA!

E-mail:

office@glosec.rs

Adresa:

Baštovanska 1/6, Beograd

Telefon:

+381 69-195-97-45

Radno vreme:

PON – PET: 9 – 17

O nama

S4 GloSec Globalna bezbednost doo je privredno društvo specijalizovano za obavljanje poslova iz domena bezbednosti i kriznog menadžmenta.

Mapa sajta

GloSec NEWSLETTER

Prijavite se kako biste dobijali najnovije vesti i i informacije o uslugama.
Pogrešno uneta mejl adresa
Vaša mejl adresa neće biti izložena spam-u.