Izrada plana nastavka kontinuiteta poslovanja

Izrada plana nastavka kontinuiteta poslovanja

Menadžment kontinuitetom poslovanja (eng. Business Continuity Management – BCM), je osnova stvaranja uslova za prelazak organizacije na poslovanje u kriznim situacijama. Osnovu BCM-a predstavlja planiranje kontinuiteta poslovanja (eng. Business Continuity Planing – BCP). Planiranje ili BCP nije samo “prosto” plan, već poslovna politika, proces i metodologija koja se koristi za kreiranje plana u skladu sa kojim će organizacija nastaviti da funkcioniše sa parcijalno ili kompletno prekinutim kritičnim funkcijama (procesima) u unapred definisanim rokovima, a nakon vanrednog događaja, vanredne situacije i sl.

Na snazi je standard ISO 22301 (Societal security – Business continuity management systems – Requirements) koji predstavlja referentni dokument za planiranje nastavka kontinuiteta poslovanja.

Nezaobilazna polazna osnova za uvođenje procesa upravljanja rizicima i kontinuiteta poslovanja u kompanijama jesu sistemi menadžmenta zasnovani na serijama standarda: ISO 9000, ISO 14000, ISO 45000, ISO/IEC 27001, ISO 31000,  idr.

Ekspertski tim S4 GloSec Globalna bezbednost doo poseduje respektabilno iskustvo u uvođenju planova BCM i njihovoj implementaciji u praksi.

Rezultat: izrađen dokument sa konkretnim rešenjima plana za kontinuitet poslovanja.

BEZBEDNOST JE IMPERATIV SAVREMENOG DOBA!

E-mail:

office@glosec.rs

Adresa:

Baštovanska 1/6, Beograd

Telefon:

+381 69-195-97-45

Radno vreme:

PON – PET: 9 – 17

O nama

S4 GloSec Globalna bezbednost doo je privredno društvo specijalizovano za obavljanje poslova iz domena bezbednosti i kriznog menadžmenta.

Mapa sajta

GloSec NEWSLETTER

Prijavite se kako biste dobijali najnovije vesti i i informacije o uslugama.
Pogrešno uneta mejl adresa
Invalid Input
Vaša mejl adresa neće biti izložena spam-u.