Integrisane usluge bezbednosti

Integrisane usluge bezbednosti

1. INTEGRISANjE USLUGA BEZBEDNOSTI

Pitanje: Šta znači integrisane usluge bezbednosti?

Odgovor: Integrisane usluge su sve usluge bezbednosti na jednom mestu, odnosno pod odgovornošću jednog pravnog lica.

Obrazloženje: Poslovni sistem, bilo koje veličine, ima nekoliko oblasti bezbednosti koje mu izvršavaju različita pravna lica. To su, npr., bezbednost i zdravlje na radu, zaštita od požara, smanjenje rizika od katastrofa, zaštita podataka o ličnosti, obezbeđenje lica i objekata, itd. To znači da poslovni sistem mora da komunicira sa nekoliko pravnih lica u svakom momentu. Kompleksnost komunikacije, podrazumeva dapostoji verovatnoća da se ispuste informacije, posao izvrši nepotpuno, sa kašnjnjem, isl.

Integracijom svih usluga pod odgovrnošću jednog pravnog lica, komunikacija se pojednostavljuje, dobijaju se kvalitetniji elementi izvršenja posla. Poslovni sistem zadržava, pravna lica koja obavljaju postojeće poslove. Ali kontrolu izvršenja i kvalitet rada se dobija tako što se vrši integracija poslva bezbednosti na jednom mestu.


2. INTEGRACIJA POSLOVA BEZBEDNOSTI

Pitanje: Ako smo već sklopili ugovore sa licenciranim pravnim licima za pojedine oblasti bezbednosti, zašto bismo sada komplikovali situaciju?

Odgovor: Naprotiv, situacija se ne komplikuje već se pojednostavljuje, jer integracijom sva pravna lica koja realizuju pojedine poslove, dobijau nadzor od profesionalnog menadžera bezbednosti. A menadžer bezbednosti, analizira podatke i dostavlja informacije u realnom vremenu menadžmentu.

Obrazloženje: Pojednostavljenje procesa upravljanja bezbednošću se ogleda u činjenici, da informacije iz različitih oblasti bezbednosti prima profesionalni menadžer bezbednosti, a ne dostavlaju ih pojedinačne organiazcije ili lica koja izvršavaju pojedine poslove bezbednosti. Profesionalni menadžer je posebno edukovan i osposobljen da identifikuje probleme, prati informacije, analizira dobijene podatke, vrši predviđanje i na osnovu toga izveštava menadžment o problemima i rešenjima u oblasti korporativne bezbednosti.


3. JEDNOSTAVNIJE JE VRŠENJE POSLOVA BEZBEDNOSTI POJEDINAČNO ZA SVAKU OBLAST

Pitanje: Ako je svaka oblast bezbednosti uređena posebnim zakonom i ako je obavljaju licencirana pravna lica, zar nije jednostavnije da svako radi ono za šta ima ovlašćenje?

Odgovor: Tačno je da svako treba da, najbolje moguće radi posao za koji ima ovlašćenje. Činjenica je da u praski postoji disproporcija među rezulataima toga rada, pa su organizacije često izložene problemima i sankcijama. Izbegavanje tih problema je moguće ukoliko postoji jedno lice koje prima i analizira podatke iz različitih oblasti bezbednosti, a donosi zaključke o stanju bezbednosti iz kompleksa dobijenih podataka. Dakle, licenciranim pravnim licima se ne ograničava kvalitet njihovog rada, ali se zahteva od njih da podatke o svom radu dostavljaju profesionalnom menadžeru, radi integracije.

BEZBEDNOST JE IMPERATIV SAVREMENOG DOBA!

E-mail:

office@glosec.rs

Adresa:

Baštovanska 1/6, Beograd

Telefon:

+381 69-195-97-45

Radno vreme:

PON – PET: 9 – 17

O nama

S4 GloSec Globalna bezbednost doo je privredno društvo specijalizovano za obavljanje poslova iz domena bezbednosti i kriznog menadžmenta.

Mapa sajta

GloSec NEWSLETTER

Prijavite se kako biste dobijali najnovije vesti i i informacije o uslugama.
Pogrešno uneta mejl adresa
Invalid Input
Vaša mejl adresa neće biti izložena spam-u.